شب دانلود

مرجع دانلود فیلم های آموزشی

شب دانلود

مرجع دانلود فیلم های آموزشی

برنامه نویسی شیء گرا

برنامه‌نویسی شیء گرا پس از برنامه‌نویسی خطی و برنامه‌نویسی ساخت‌یافته سومین روش برنامه‌نویسی است که برای نظم‌دادن به کدهای برنامه به کار گرفته شده است.
برنامه نویسی
امروزه اغلب برنامه‌های نوشته شده در محیط‌های گوناگون با روش شیء گرا نوشته می‌شوند. در این نوشته با مفهوم شیء گرایی و اینکه چرا توانسته به عنوان متداول‌ترین روش برنامه‌نویسی به حساب آید آشنا خواهیم شد.
برنامه‌نویسی شیء گرا چیست
در شروع کار برنامه‌نویسی و زمان ظهور زبان‌های برنامه‌نویسی مانند بیسیک و اسمبلی، برنامه‌های نوشته شده به صورت خطی اجرا می‌شدند. به این معنی که دستورات برنامه خط به خط در امتداد یکدیگر نوشته می‌شدند و تنها ساختارهای شرطی، حلقه‌ها و پرش‌ها بودند که محل اجرای این مسیر مستقیم را تغییر می‌دادند.
برنامه‌نویسی به این روش کاری بسیار دشوار و در مواجهه با نرم‌افزارهای بزرگ کاری جان‌فرسا به شمار می‌رود.
برنامه‌نویسی ساخت‌یافته
برای حل این مشکل روش دیگری به نام برنامه‌نویسی ساخت‌یافته که مفهوم توابع را به برنامه‌نویسی خطی اضافه می‌کرد، ابداع شد. در برنامه‌نویسی ساخت‌یافته یا تابعی، بخش‌های کوچک برنامه که هر یک وظیفه‌ای خاص را به انجام می‌رساندند در قالب یک تابع که یک یا چند ورودی و معمولا یک خروجی دارد، ایجاد می‌شوند.
امکان استفاده‌ی مکرر از این توابع در برنامه‌ی فعلی و در برنامه‌هایی که در آینده توسعه پیدا می‌کنند، برنامه‌نویسی را اندکی آسان‌تر کرد.
برنامه‌نویسی شیء گرا
با توسعه‌ی صنعت و دانش نرم‌افزار، روش سوم به نام برنامه‌نویسی شیء گرا ابداع و پیاده‌سازی شد.
برنامه‌نویسی شیء گرا روشی است که از جهتی شبیه به برنامه‌نویسی تابعی یا ساخت‌یافته است و امکاناتی به آن اضافه می‌کند. در این روش برنامه‌نویسی، برنامه به بخش‌های کوچک‌تری به نام شیء یا کلاس تقسیم‌بندی می‌شوند. هر شیء در برنامه‌نویسی شیء گرا مجموعه‌ای توابع و متغیرها است که می‌تواند چندین کار را به صورت همزمان به انجام برساند.
برای مثال در دنیای فیزیکی، یک خودرو یک شیء است. درون این شیء بزرگ، اشیای کوچک‌تری نیز وجود دارند که هر یک تنها با ورودی و خروجی‌های خود با سایر بخش‌ها در ارتباط هستند. بخش‌هایی مثل موتور، کاربراتور، پمپ آب، پمپ بنزین و سایر قسمت‌ها.
هر شیء برای انجام یک یا چند وظیفه طراحی شده است. برای مثال پمپ آب خودرو تنها وظیفه دارد آب را درون موتور خودرو به گردش درآورد و هیچ اطلاعی از عملکرد پمپ بنزین ندارد. پمپ آب به کار رفته در خودروی X ممکن است به همین شکل در خودروی Y نیز نصب شود و به عملکرد خود ادامه دهد.
یک پمپ آب دو ورودی آب و برق را قبول می‌کند و با ترکیب آن‌ها، آب را با فشار درون مداری به گردش در می‌آورد. پمپ آب از مبدا برق و آب اطلاعی ندارد و تنها وظایف محول شده را به انجام می‌رساند.
در برنامه‌نویسی شیء گرا از این مفهوم برای کوچک‌تر کردن هدف کلی و شکستن آن به بخش‌های ساده و قابل انجام استفاده می‌شود. یک برنامه‌ی بزرگ ممکن از از ده‌ها و صدها شیء کوچک‌تر تشکیل شود که هر شیء تنها یک یا چند کار ساده و کوچک را به انجام می‌رسانند و ترکیب این وظایف کوچک با یکدیگر سبب انجام کاری بزرگ می‌شود.
یکی از علت‌های حرکت به سوی برنامه‌نویسی شیء گرا، آسان‌تر بودن حل مشکلات کوچک در مقایسه با مشکلات بزرگ است. ایجاد یک پمپ آب که تنها وظیفه‌ی گردش آب را دارد بسیار ساده‌تر از ایجاد یک خودرو است. نگاه جزئی به مشکلات بزرگ برای ذهن انسان ساده و شدنی‌تر است.
سرعت در برنامه‌نویسی شیء گرا
سیستم‌های کامپیوتری به صورت پیش‌فرض تنها دستورالعمل‌های خطی را می‌شناسند و این دستورالعمل‌ها را خط به خط و یکی پس از دیگری اجرا می‌کنند. بنابراین فارغ از نوع و زبان برنامه‌نویسی، در نهایت برنامه‌ی قابل اجرا باید به صورت خطی در اختیار پردازنده قرار بگیرد. بدیهی است، تبدیل یک برنامه‌ی شیء گرا یا ساخت‌یافته به برنامه‌ای خطی کاری دشوار است که در نهایت سبب ایجاد سرآمدی اضافی در مقایسه با کدهایی است که از ابتدا به صورت خطی نوشته شده‌اند. بنابراین برنامه‌ی شیء گرا یا ساخت‌یافته سبب کاهش سرعت اجرای برنامه‌ی نهایی می‌شوند.
با این حال مزایای دیگر برنامه‌نویسی شیء گرا سب می‌شوند این عیب چندان به چشم نیاید.
البته در برخی نیازمندی‌ها که سرعت اولویت اساسی برنامه باشد، بخش‌های حیاتی به صورت خطی و حتی در گاهی اوقات با زبان اسمبلی توسعه پیدا می‌کنند.
چرا برنامه‌نویسی شیء گرا؟
همان گونه که گفته شد، برنامه‌نویسی شیء گرا مزایایی دارد که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از: ساده‌تر بودن حل مشکلات کوچک در مقایسه با مشکلات بزرگ، امکان استفاده‌ی مجدد از کلاس‌ها یا اشیای تولید شده در برنامه‌های دیگر، افزایش سرعت توسعه و افزایش کنترل بر منابع و دسترسی‌ها، افزایش توسعه‌پذیری کدهای منظم در مقایسه با کدهای خطی، امکان کار موازی و فعالیت تیمی روی پروژه‌های بزرگ و بسیاری مزایای دیگر.
تمامی مزایای موجود در برنامه‌نویسی شیء گرا در کنار هم و در نهایت سبب کاهش زمان توسعه و کاهش هزینه‌های پیاده‌سازی نرم‌افزار می‌شوند.
برنامه‌نویسی MVC
برنامه‌نویسی MVC یا Model View Controller شیوه‌ای از برنامه‌نویسی شیء گرا است که سه نوع کلی برای اشیای موجود در هر برنامه تعریف می‌کند. در این شیوه کلاس‌های برنامه به سه گروه کلی «ذخیره و بازیابی یا Model»، «کنترلر یا تصمیم‌گیری یا Controller» و «نمایش یا View» تقسیم‌بندی می‌شوند.
هر کلاس بسته به نوع فعالیتی که انجام می‌دهد در یکی از این سه گروه قرار می‌گیرد. چنانچه یک کلاس کاری شامل دو گروه از وظایف فوق را بر عهده بگیرد، می‌بایست به دو کلاس کوچک‌تر با وظایف قابل تعریف در گروه‌های بالا شکسته شود.
برنامه‌نویسی MVC روشی است که برنامه‌نویسی شیء گرا را منظم‌تر و بیشتر قابل مدیریت می‌کند.
مفهوم بالاتری از شیء نیز برای گروه‌بندی چند کلاس مرتبط با هم به نام Namespace در برخی زبان‌های برنامه‌نویسی وجود دارد که کمک می‌کند اشیای مرتبط با هم در محدوده‌ای محصور و ایمن با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و تداخلی با عملکرد سایر کلاس‌ها یا اشیا نداشته باشند.

نکته‌های مهم امنیتی ایمیل و ایمیل‌های Spam

ایمیل‌های Spam یا هرزنامه‌ها ایمیل‌هایی هستند که بدون خواست شما، به صندوق پستی شما ارسال می‌شوند. سیستم‌های پیشرفته نرم‌افزاری از جمله جی‌میل و یاهو‌میل در شناسایی اغلب این ایمیل‌ها با موفقیت عمل می‌کنند ولی با توجه به زیرساخت ماشینی این سیستم‌ها، موفقیت ۱۰۰ درصد آن‌ها به کمک و همراه شما وابسته است.
ارسال ایمیل
مقابله با هرزنامه‌ها از چند جهت اهمیت دارد.

  1.     احتمال گم شدن ایمیل‌های مهم در میان هرزنامه‌ها.
  2.     پر شدن صندوق پستی با هرزنامه‌ها و عدم دریافت ایمیل‌های مهم.
  3.     آسیب‌های امنیتی و ویروسی که ممکن است با این ایمیل‌ها به اطلاعات شما وارد شود.
  4.     اتلاف زمان و هزینه برای مطالعه و مبارزه با این ایمیل‌ها

روش‌های مبارزه با ایمیل‌های ناخواسته یا هرزنامه‌ها
ارسال ایمیل‌های هرزنامه به دلیل حجم بسیار زیاد و زمان زیاد مورد نیاز به تلاش و صرف زمان و هزینه نیازمند است. با دقت کافی در انجام تمامی نکات زیر می‌توانید فرستندگان هرزنامه را از ارسال مجدد این ایمیل‌ها به صندوق پستی خود ناامید کنید.

  1.     خصوصی نگهداشتن نشانی ایمیل و به طور خاص ننوشتن آن در سایت‌های عمومی.
  2.     باز نکردن ایمیل‌هایی که فرستنده‌ی آن را نمی‌شناسید و یا متن آن‌ها شک برانگیز هستند.
  3.     عدم کلید روی پیوندهای موجود در ایمیل‌های ناشناس و مشکوک
  4.     عدم دانلود و باز کردن پیوست‌های ایمیل‌های ناشناس و مشکوک
  5.     عدم کلیک روی «Show Images» در ایمیل‌های ناشناس و مشکوک
  6.     عدم پاسخگویی به ایمیل‌های ناشناس و نشان‌گذاری آن‌ها به عنوان Spam.
  7.     تحت هیچ شرایطی از ایمیل به عنوان مسیر ارتباطی و دریافت تاییدیه برای فرآیندهای مالی کمک نگیرید.

بسیاری از نکات اشاره شده در فهرست بالا، در این جهت هستند که انجام ندادن آن‌ها سبب خواهد شد فرستنده‌ی هرزنامه از اینکه شما ایمیل را مشاهده نمودید با خبر شود و در آینده با اطمینان، نسبت به ارسال مجدد و پر حجم‌تر این ایمیل‌ها اقدام کند.

  1.     برخی از ایمیل‌های هرزنامه از سایت‌هایی هستند که مستقیما با هدف خرابکاری نیستند. ممکن است خواسته یا ناخواسته فردی ایمیل شما را به یک سایت معتبر ارسال کرده باشد و آن سایت نیز خبرنامه‌های خود برای شما ارسال می‌کند. در چنین مواردی، پس از اطمینان از وجود پیوند Unsubscribe در انتهای ایمیل و اینکه سایت فرستند سایت خرابکاری نیست، از لیست آن خارج شوید.
  2.     برخی دیگر از ایمیل‌های هرزنامه از گروه‌های یاهو و گوگل برای شما ارسال می‌شوند. در چنین شرایطی، می‌توانید دستورالعمل‌های موجود در انتهای ایمیل برای خروج از این گروه‌ها را انجام دهید. همچنین می‌توانید با مراجعه به بخش تنظیمات گروه‌های این دو سایت، با انجام تنظیمات لازم، از اضافه شدن بدون اطلاع خود در گروه‌های جدید جلوگیری نمایید.
  3.     یکی از روش‌های ارسال کنندگان هرزنامه، ترغیب گیرنده‌ی ایمیل به پاسخگویی است. برای مثال ممکن است از شما بپرسند که آیا ایمیل قبلی‌شان به دستتان رسید، یا از شما در مورد همکاری تجاری و پر سود نظرخواهی کنند. در شرایطی که موضوع ایمیل مشکوک و ناقص است و فرستنده را نمی‌شناسید فورا ایمیل را به عنوان Spam نشان‌گذاری کنید. پاسخگویی به چنین ایمیل‌هایی سبب می‌شود سیستم تشخیص هرزنامه‌ی نرم‌افزاری با این حساب که شما به فرستنده پاسخ داده‌اید و او را می‌شناسید، ایمیل‌های فرستنده را دیگر به Spam منتقل نکنند و فرستنده با خیالی آسوده نسبت به ارسال حجیم تبلیغات به صندوق شما اقدام خواهد کرد.
  4.     سیستم‌های آنلاین نمایش ایمیل مانند جی‌میل و یاهو حاوی ویروس‌یاب‌های قدرتمند هستند و اغلب فایل‌های آلوده را شناسایی می‌کنند. با این حال احتمال خطای این سیستم‌ها وجود دارد. بنابراین تحت هیچ شرایطی پیوست‌های ناشناس و مشکوک را دانلود و اجرا نکنید.

هشدار آخر
کلاهبرداری مالی از طریق ارسال ایمیل‌های تقلبی در دنیا بسیار متداول است. اگر تصور می‌کنید که آشنا بودن نشانی ایمیل فرستنده برای اطمینان کافی است و فرستنده قطعا همکار یا مشتری یا شریک شماست، کاملا در اشتباه هستید.
ارسال ایمیل با نشانی‌های تقلبی کاری بسیار آسان است. به این معنی که هکرها به سادگی می‌توانند از نشانی ایمیل دوست و همکار و شریک شما به شما پیام بفرستند و برای مثال از شما بخواهند مبلغی را به شماره حساب جعلی واریز کنید.
همچنین ممکن است رایانه یا گوشی دوست و همکار و مشتری شما آلوده به بدافزار باشد و ایمیل‌های شما پیش از رسیدن به دست مخاطب اصلی به دست هکرها بیفتد.
در نتیجه استفاده از روش‌های قدیمی مانند تماس تلفنی و یا استفاده از گفتگوی آنلاین صوتی و تصویری با نرم‌افزارهای موبایلی اطمینانی به مراتب بیشتر از ارسال ایمیل به ویژه در تراکنش‌های مالی برای شما به دنبال خواهد داشت.